Przepyszne rzodkiewki pieczone - sprawdź, jak smakują rzodkiewki z piekarnika

Rzodkiewki pieczone w słodko-wytrawnej marynacie to doskonałe mini danie - łatwe do przygotowania, niedrogie, efektowne, ale przede wszystkim - przepyszne! Zachęcamy do wypróbowania.
4 pęczki rzodkiewek
3 łyżeczki syropu klonowego
5 łyżek oleju sezamowego jasnego
łyżeczka mieszanki przypraw do szakszuki
łyżka listków świeżego tymianku
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Rzodkiewki dokładnie umyć, odciąć liście zostawiając centymetr zielonych łodyżek, przekroić na pół.
Przyprawy dokładnie wymieszać i zamarynować w nich rzodkiewki przez 15 minut, posypać drobnymi listkami tymianku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 25 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można także grillować.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska