Przepyszne rzodkiewki pieczone - sprawdź, jak smakują rzodkiewki z piekarnika

2020-04-24
Przepyszne rzodkiewki pieczone - sprawdź, jak smakują rzodkiewki z piekarnika
Autor: Shutterstock Pieczone rzodkiewki są przepyszne, a ich przygotowanie bardzo łatwe.
łatwy
15 min
4

Rzodkiewki pieczone w słodko-wytrawnej marynacie to doskonałe mini danie - łatwe do przygotowania, niedrogie, efektowne, ale przede wszystkim - przepyszne! Zachęcamy do wypróbowania.

Składniki

4 pęczki rzodkiewek

3 łyżeczki syropu klonowego

5 łyżek oleju sezamowego jasnego

łyżeczka mieszanki przypraw do szakszuki

łyżka listków świeżego tymianku

szczypta soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rzodkiewki dokładnie umyć, odciąć liście zostawiając centymetr zielonych łodyżek, przekroić na pół.

Przyprawy dokładnie wymieszać i zamarynować w nich rzodkiewki przez 15 minut, posypać drobnymi listkami tymianku.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 25 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można także grillować.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska