Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną
2021-03-30
łatwy
15 min
8
Dieta wegetariańska
Zapiekany ser camembert z żurawiną to pomysł Ewy Wachowicz, który warto wypróbować przygotowując przystawki na imprezę. Miękki i delikatny w smaku camembert z dodatkiem cierpkiej żurawiny z pewnością podbije podniebienia gości! Sprawdź, jak zrobić wyśmienity i prosty zarazem camebert z żurawiną według przepisu z programu "Ewa gotuje".
SKŁADNIKI
- 500 g sera camembert
- 100 g orzechów włoskich
- 2 łyżki żurawiny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na foli aluminiowej połóż sery. Każdy na oddzielnej.
- Posiekaj orzechy włoskie i ułóż je na serze. Piekarnik nagrzej do ok. 180 stopni C. Tak przygotowany ser zapiekaj przez około 10 do 12 minut.
- Kiedy przystawka jest już gotowa, podawaj ją od razu póki ciepła z dodatkiem żurawiny.