Przekąski z parówek - przepis
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Przepis na przekąski z parówek może spodobać się tym, którym znudziły się tradycyjnie gotowane parówki. Tak przygotowane parówki możesz spokojnie zaserwować nawet na domowym party.
Sprawdź też nasz inny przepis na przekąski z parówek: Czeskie utopence, czyli marynowane parówki: przekąska do piwa [przepis]
SKŁADNIKI
- parówki (w zależności od liczby osób i możliwości)
- ser żółty, np. gouda
- plasterki wędzonego boczku (w zależności od wielkości od 1 do 2 plasterków na jedną parówkę)
- rukola do dekoracji
- keczup lub musztarda do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pokrój ser w cienkie paseczki.
- Rozetnij wzdłuż parówki i wypełnij miejsce serem żółtym.
- Następnie owiń parówkę plasterkiem wędzonego boczku. Aby całość się nie rozpadała, użyj 2-3 wykałaczek.
- Tak owinięte parówki ułóż obok siebie na blasze. Blachy nie musisz wcześniej niczym natłuszczać.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 170-180º i zapiekaj w nim parówki przez 15-20 minut.
- Na koniec ułóż je na talerzu i udekoruj rukolą. Parówki możesz podawać z keczupem, musztardą lub innym sosem, w zależności od upodobań.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        