Pomidory nadziewane tuńczykiem - przepis

2021-03-29
Pomidory nadziewane tuńczykiem - przepis
Autor: Shutterstock Pomidory nadziewane tuńczykiem to lekka i pyszna przekąska
łatwy
0 min
4

Pomidory nadziewane tuńczykiem to  lekka i zdrowa przekąska - idealna na lunch, podwieczorek czy kolację. Doskonała w sezonie letnim i jesiennym - gdy pomidory są pełne smaku i aromatu.

SKŁADNIKI

  • 4 pomidory
  • puszka tuńczyka
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ściąć wierzch (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
  • Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.
  • Ogórek pokroić w drobną kostkę.
  • Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.