Pomidory nadziewane tuńczykiem - przepis
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Pomidory nadziewane tuńczykiem to lekka i zdrowa przekąska - idealna na lunch, podwieczorek czy kolację. Doskonała w sezonie letnim i jesiennym - gdy pomidory są pełne smaku i aromatu.
SKŁADNIKI
- 4 pomidory
- puszka tuńczyka
- cebula
- ogórek kiszony
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ściąć wierzch (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
- Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.
- Ogórek pokroić w drobną kostkę.
- Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.