Pieczone krążki cebulowe z serem - idealna przekąska na seans przed telewizorem

Pieczone krążki cebulowe z serem - idealna przekąska na seans przed telewizorem
Autor: Shutterstock Pieczone krążki cebulowe z serem doskonale smakują z rozmaitymi zimnymi sosami
średni
45 min
2

Pieczone krążki cebulowe to domowej roboty przekąską idealna do piwa, białego wina. Sprawdzi się podczas oglądania ulubionego serialu lub meczu. Krążki są przepyszne, pokochacie je, ale niestety nie są niskokaloryczne, więc uważajcie z tą miłością!

SKŁADNIKI

  • 1 mała paczka czipsów ziemniaczanych
  • 1 plaster sera mozzarella
  • 1 plaster sera cheddar
  • 1-2 duże młode cebule
  • mąka do obtaczania
  • 1 jajko

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czipsy pokruszyć w torebce na drobne okruszki.
  • Cebulę pokroić w grube plastry  - rozłożyć ją na krążki
  • Oba rodzaje sera pokroić w paski szerokości krążków cebuli.
  • Wybierać co drugi krążek cebuli, pomiędzy nie wkładać paski sera.
  • Tak nadziane krążki obtoczyć w mące, jajku i pokruszonych czipsach.
  • Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC, do zrumienienia
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej