Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera

2020-12-29
Anna Szubińska
Pasta z resztek świątecznej pieczeni
Autor: Shutterstock Pasta z resztek świątecznej pieczeni smakuje wyśmienicie dzięki wyrazistym dodatkom.
łatwy
20 min
4

Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera to pyszny dodatek do pieczywa lub krakersów, a przy okazji dobry sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa lub wędlin.

Składniki

200 g pieczeni

3 łyżki drobno tartego sera żółtego

ok. 100 g selera

2 łyżki majonezu

2 łyżki siekanego koperku

1 ząbek czosnku

pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Selera ugotować i obrać. Zmielić wraz z pieczenią w maszynce do mięsa.

Masę wymieszać z majonezem, tartym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać koperek, przyprawić.