Pasta z czerwonej fasoli - przepis na pastę do kanapek

Kanapkowa pasta z fasoli
Autor: thinkstockphotos.com Pasta z czerwonej fasoli.
łatwy
15 min
4

Pasta z fasoli to pyszne i sycące smarowidło do chleba. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem i chrupiącymi grzankami. Sprawdź, jak przygotować pastę do kanapek z czerwonej fasoli.

SKŁADNIKI

  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól
  • czarny pieprz
  • czarne oliwki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Fasolę osącz, opłucz i osusz.
  • Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
  • Przed podaniem schłódź kilka godzin w lodówce.