Pasta twarogowa do kanapek

2017-09-04
Pasta twarogowa do kanapek
Autor: thinkstockphotos.com Kolorowe, pachnące kanapki najlepiej sprawdzają się w roli drugiego śniadania. 
łatwy
10 min
4

Pasta twarogowa uniwersalna pasuje do wielu kanapek. Można jej użyć solo, można zamiast masła, z przeróżnymi dodatkami warzywnymi i owocowymi. Pasuje do awokado, ogórka, rzodkiewek, pomidorków, a nawet do borówek. Można na niej ułożyć wędzonego łososia lub szprotkę z puszki. Pasta twarogowa to dobra baza do eksperymentowania ze smakiem. Można do niej dodać przyprawy: czarny pieprz, paprykę, czosnek. Albo świeże zioła: szczypiorek, pietruszkę, trybulę. To najlepszy wybór, gdy szykujemy kanapki do szkoły lub do pracy.

Składniki

150 g półtłustego twarogu

120-125 ml śmietany 12%

szczypta soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Twaróg zmielić, zmiksować lub po prostu utrzeć widelcem. 

Dodać śmietanę i sól.

Wszystko razem dobrze wymieszać.

Przechowywać w lodówce do 72 godzin. 

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE