Pasta twarogowa do kanapek
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Pasta twarogowa uniwersalna pasuje do wielu kanapek. Można jej użyć solo, można zamiast masła, z przeróżnymi dodatkami warzywnymi i owocowymi. Pasuje do awokado, ogórka, rzodkiewek, pomidorków, a nawet do borówek. Można na niej ułożyć wędzonego łososia lub szprotkę z puszki. Pasta twarogowa to dobra baza do eksperymentowania ze smakiem. Można do niej dodać przyprawy: czarny pieprz, paprykę, czosnek. Albo świeże zioła: szczypiorek, pietruszkę, trybulę. To najlepszy wybór, gdy szykujemy kanapki do szkoły lub do pracy.
SKŁADNIKI
- 150 g półtłustego twarogu
- 120-125 ml śmietany 12%
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Twaróg zmielić, zmiksować lub po prostu utrzeć widelcem.
- Dodać śmietanę i sól.
- Wszystko razem dobrze wymieszać.
- Przechowywać w lodówce do 72 godzin.