Pasta szynkowa na ostro - znakomita do kanapek, warzywnych przekąsek i paluszków
2024-07-25
łatwy
0 min
4
Ostra pasta szynkowa to smakowite smarowidło, które nadaje kanapkom wyrazistości. Doskonale sprawdza się również jako dip do warzyw pokrojonych w słupki, paluszków grissini lub krakersów. Do przygotowania wystarczy kilka łatwo dostępnych składników.
SKŁADNIKI
- 1 małe opakowanie serka śmietankowego
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 1 mała szalotka
- 300 g szynki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Szynkę zmielić drobno w maszynce do mięsa.
- Wymieszać ser z majonezem, dodać szynkę i pozostałe składniki.
- Wymieszać na w miarę jednolitą pastę.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Zajrzyj do naszej galerii poniżej i sprawdź inne nasze przepisy na obłędne pasty