Pasta jajeczna do kanapek

2021-03-29
Pasta jajeczna do kanapek
Autor: Shutterstock Pasta jajeczna do kanapek smakuje dużym i małym.
łatwy
20 min
4

Kanapki z pastą jajeczną podajemy jako pastę do smarowania pieczywa lub jako przystawkę. Smakuje dużym i małym, a na dodatek to zdrowsza alternatywa dla przemysłowo wytwarzanych wędlin.

SKŁADNIKI

  • 3 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebulka
  • 10 dag żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • szczypiorek do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę, jajka i ogórki kroimy w drobną kosteczkę, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  • Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Ozdabiamy pokrojonym szczypiorkiem