Papryka z grilla: nadziewana serem feta

2021-03-29
Papryka inaczej
Autor: thinkstockphotos.com Papryka nadziewana serem i opieczona na grillu to smaczny dodatek do mięs lub samodzielne danie.
łatwy
30 min
4

Papryka z grilla nadziewana serem feta może stanowić ciekawy i smaczny dodatek do mięsnych potraw.To także idealne danie z grilla dla wegetarian  lub po prostu urozmaicenie dla znudzonych kiełbaskami.

 

Przepis nadesłany na konkurs "Letnie grillowanie".

 

SKŁADNIKI

  • 6 czerwonych papryk
  • 3 łyżki oleju
  • 1 opakowanie twarożku
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka cząbru
  • oliwki zielone
  • oliwki czarne

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Papryki umyć, osączyć, odciąć górę razem z ogonkiem, usunąć gniazda nasienne.
  • Oliwki posiekać.
  • Ser feta rozetrzeć z twarożkiem, wymieszać z przyprawami i oliwkami.
  • Papryki nadziewać masą serową, przykryć odciętą "czapeczką", posmarować oliwą i każdą zawinąć w folię aluminiową.
  • Opiekać na grillu przez 10-15 minut, przewracając.