Papryczki padrón w boczku nadziewane serem z grilla
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Papryczki padrón są coraz popularniejsze. Najlepsze są smażone na tłuszczu, zapiekane lub grillowane. Stają się wtedy wprost uzależniające. Polecamy przepis na papryczki padrón nadziewane serem i zawinięte w boczek. Grillowane papryczki to doskonała przekąską na letnim przyjęciu.
SKŁADNIKI
- 250 g papryczek padron
- 200 g sera feta
- boczek w cienkich plasterkach
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Papryczki przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne.
- Potrzebne będzie tyle plastrów boczku, ile jest połówek papryczek.
- Ser pokroić na tyle kawałków, ile jest połówek papryczek.
- Do każdej papryczki włożyć kawałek sera. Owinąć papryczkę boczkiem.
- Papryczki grillować, aż skórka pokryje się bąbelkami i nieco zbrązowieje, a boczek się przyrumieni.
- Podawać od razu.