Palce z parówek na Halloween - jak zrobić mrożącą krew w żyłach przekąskę?

2021-03-29
Halina Zielińska
Jakie jedzenie przygotować na Halloween?
Autor: thinkstockphotos.com Do ozdobienia paluchów zamiast cebuli można użyć migdałów
łatwy
25 min
4

Halloweenowa impreza nie byłaby tym samym, bez obecności potraw mrożących krew w żyłach. Z okazji Halloween poświęć krótką chwilę na przygotowanie wyjątkowych dań. Halloweenowe menu możesz wykorzystać podczas przyjęcia dla dzieci lub dorosłych. Niech twoje Święto Duchów będzie pyszne, straszne i śmieszne!

SKŁADNIKI

  • 4 parówki
  • mała cebula lub płatki migdałów
  • ketchup

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotowane parówki przekrój na pół (każda połówka to będzie jeden palec).
  • Natnij parówki w taki sposób, aby przypominała palec, możesz posłużyć się wzorem z naszego zdjęcia.
  • Posmaruj koniuszki palców ketchupem. Z cebuli wykrój paznokieć i umocuj go na nieuciętym końcu parówki. Paznokcie można zrobić też z płatków migdałów.
  • Tak przygotowane palce ułóż na tacy i... obserwuj reakcje gości!
Halina Zielińska