Niby sushi na szybko, czyli ruloniki z soli w cytrynowej pierzynce
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          30 min
      
      
        
          4
      
    Ryba, cytryna, wodorosty, masło - kilka składników, które gwarantują w tej niewielkiej potrawie eksplozję smaków. Danie świetne na zdrowa małą przekąskę, dietetyczny obiad lub większa okazję.
SKŁADNIKI
- 4 filety z soli
- 2 łyżki masła
- kilka płatków suszonych nori
- 1 cytryna
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę umyj osusz, zwiń w ruloniki i zepnij wykałaczkami. Cytrynę wyszoruj, osusz i zetrzyj jej skórkę na drobnej tarce.
- Wodorosty ułóż na dnie garnka do gotowania na parze, na nich poukładaj opanierowaną w cytrynowej skórce rybę. Gotuj 10 min.
- Do małego rondelka wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj pozostałą skórkę, nasłało i przyprawy. Ubijaj mikserem na małym ogniu.
- Rybne ruloniki podawaj polane ubitą masą cytrynowo-maślaną.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        