Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie

Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie
Autor: Shutterstock Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie
łatwy
30 min
4

Pyszne, mięciutkie i delikatne - takie są marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie. Sprawdzą się jako dodatek do drobiu i czerwonego mięsa lub smaczna przekąska na słodko.

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg małych marchewek
  • 1,5 szklanki soku jabłkowego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 3 brzoskwinie
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marchewkę ugotować do miękkości w soku jabłkowym, a następnie odcedzić.
  • Masło rozgrzać na patelni, dodać cukier i mieszać aż się roztopi.
  • Brzoskwinie obrać i pokroić w plasterki, poddusić na maśle z cukrem.
  • Marchewki wymieszać z brzoskwiniowym sosem.