Kulki twarogowe w panierce

2021-03-29
Dorota Kalita-Typa
Kulki twarogowe w panierce
Autor: Dorota Kalita-Typa Kulki z twarogu i fety to świetny pomysł na lekką przekąskę
łatwy
20 min
4

Kulki twarogowe w panierce to dobry pomysł na przekąskę dla całej rodziny. Wypróbuj przepis na kulki z twarogi sera feta obtoczone w pokruszonych krakersach.

SKŁADNIKI

  • 250 g półtłustego twarogu
  • 50 g sera typu feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Pęczek szczypiorku
  • 100 g krakersów
  • 2 łyżeczki rozdrobnionych suszonych pomidorów
  • 0,5 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego w płatkach
  • Szczypta zmielonego czerwonego i zielonego pieprzu
  •  
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Twaróg i fetę wymieszaj dokładnie z dodatkiem jogurtu.

    Dodaj posiekany szczypior i zmielony czerwony i zielony pieprz.

    Z masy twarogowej uformuj niewielkie kulki. Powstałe kulki obtocz w pokruszonych krakersach lub w rozdrobnionych suszonych pomidorach z dodatkiem czosnku.

    W wersji dla rodziców twarogowe kule można obtoczyć w zmiażdżonym kolorowym pieprzu z dodatkiem odrobiny płatków chili. Przygotowane danie podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.

Dorota Kalita-Typa