Krewetki po japońsku: przepis na sylwestrową przekąskę

M jak mieszkanie
Krewetki po japońsku - przekąska na sylwestra
Autor: Sara Niedźwiecka Krewetki po japońsku - szybka w przygotowaniu, smaczna, modna i zdrowa przekąska na zabawę sylwestrową.
łatwy
30 min
4

Krewetki po japońsku, czyli danie z krewetek i ryżu to smaczne i łatwe do przygotowania danie na sylwestrową imprezę.

SKŁADNIKI

  • 20 dag ryżu do sushi
  • ocet ryżowy
  • 2 łyżeczki cukru
  • łyżeczka soli
  • 300 g krewetek
  • sos sojowy
  • natka
  • imbir marynowany

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotuj ryż zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  • Ryż przełóż do miseczki, dopraw octem ryżowym, cukrem i solą.
  • Krewetki umyj i podsmaż na oleju.
  • Krewetki nadziej na szpikulec do szaszłyków.
  • Na salaterkę wyłóż ryż, polej go sosem sojowym i posyp natką.
  • Obok połóż krewetki oraz kawałeczki imbiru.
M jak mieszkanie