Kanapki z warzywami konserwowymi

2021-03-29
materiały prasowe Bracia Urbanek
Kanapki z warzywami
Autor: materiały prasowe Bracia Urbanek Warzywa konserwowe zaostrzają smak kanapek
łatwy
15 min
4

Kanapki z warzywnymi dodatkami to pożywna, sycąca przekąska idealna zarówno na pierwsze, jak i na drugie śniadanie. Doskonała zarówno do pracy jak i do szkoły. Z prawdziwego chleba bez sztucznych dodatków oraz warzyw konserwowanych naturalnym octem a nie esencję octową. Chleb na zakwasie, prawdziwe masło, szynka oraz doskonałej jakości warzywa konserwowe mogą sprawić, że nawet zwyczajna kanapka będzie miała mnóstwo wartości odżywczych.

SKŁADNIKI

  • 8 kromek chleba na zakwasie
  • 8 łyżeczek masła
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów dowolnej szynki
  • 2-3 sztuki papryki konserwowej np. Bracia Urbanek
  • 2-3 sztuki ogórka kwaszonego lub konserwowego np. Bracia Urbanek
  • natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Każdą kromkę smarujemy masłem i kładziemy na niej plaster szynki i plaster żółtego sera.
  • Dekorujemy pokrojoną w paseczki papryką i natką lub plastrami ogórków.

materiały prasowe Bracia Urbanek