Kanapki z warzywami konserwowymi
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Kanapki z warzywnymi dodatkami to pożywna, sycąca przekąska idealna zarówno na pierwsze, jak i na drugie śniadanie. Doskonała zarówno do pracy jak i do szkoły. Z prawdziwego chleba bez sztucznych dodatków oraz warzyw konserwowanych naturalnym octem a nie esencję octową. Chleb na zakwasie, prawdziwe masło, szynka oraz doskonałej jakości warzywa konserwowe mogą sprawić, że nawet zwyczajna kanapka będzie miała mnóstwo wartości odżywczych.
SKŁADNIKI
- 8 kromek chleba na zakwasie
- 8 łyżeczek masła
- 8 plastrów żółtego sera
- 8 plastrów dowolnej szynki
- 2-3 sztuki papryki konserwowej np. Bracia Urbanek
- 2-3 sztuki ogórka kwaszonego lub konserwowego np. Bracia Urbanek
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Każdą kromkę smarujemy masłem i kładziemy na niej plaster szynki i plaster żółtego sera.
- Dekorujemy pokrojoną w paseczki papryką i natką lub plastrami ogórków.