Jaja faszerowane łososiem: przepis na przekąskę

Jajka faszerowane łososiem to szybka przekąska na zimno, którą można podać na domowym przyjęciu, na kolację albo na Wielkanoc. Sprawdź, jak zrobić jaja faszerowane łososiem i koperkiem! Podajemy łatwy przepis.
8 jajek
2 cebulki
70 g wędzonego łososia
sól, pieprz
2 łyżki posiekanego koperku
30 g łososia pokrojonego na paski, do dekoracji
kiełki rzodkiewki lub brokułu do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.
Ostudzone delikatnie obierzy i przekrój na połówki.
Wyjmij z nich żółtka i zmiksuj z posiekanym łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę dopraw do smaku.
Nakładaj nadzienie do jajek. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego. Udekoruj zwiniętymi paskami łososia i kiełkami rzodkiewki.
ZOBACZ WIDEO i dowiedz się, jak prawidłowo ugotować jajka na twardo!
Jajka faszerowane na Wielkanoc
W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka
Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta
Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis