Jaja faszerowane łososiem: przepis na przekąskę
2022-04-13
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Jajka faszerowane łososiem to szybka przekąska na zimno, którą można podać na domowym przyjęciu, na kolację albo na Wielkanoc. Sprawdź, jak zrobić jaja faszerowane łososiem i koperkiem! Podajemy łatwy przepis.
SKŁADNIKI
- 8 jajek
- 2 cebulki
- 70 g wędzonego łososia
- sól, pieprz
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 30 g łososia pokrojonego na paski, do dekoracji
- kiełki rzodkiewki lub brokułu do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.
- Ostudzone delikatnie obierzy i przekrój na połówki.
- Wyjmij z nich żółtka i zmiksuj z posiekanym łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę dopraw do smaku.
- Nakładaj nadzienie do jajek. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego. Udekoruj zwiniętymi paskami łososia i kiełkami rzodkiewki.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada
Jajka faszerowane na Wielkanoc
W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.
- Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
- Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka
- Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta
- Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis