Jaja faszerowane łososiem: przepis na przekąskę

Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę
Autor: Shutterstock Jaja faszerowane wędzonym łososiem udekorowane zwiniętymi plasterkami łososia i kiełkami rzodkiewki
łatwy
15 min
4

Jajka faszerowane łososiem to szybka przekąska na zimno, którą można podać na domowym przyjęciu, na kolację albo na Wielkanoc. Sprawdź, jak zrobić jaja faszerowane łososiem i koperkiem! Podajemy łatwy przepis.

ZOBACZ WIDEO i dowiedz się, jak prawidłowo ugotować jajka na twardo!

Jajka faszerowane na Wielkanoc

W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

Zobacz WIDEO co podać na WIELKANOCNY stół:

SKŁADNIKI

  • 8 jajek
  • 2 cebulki
  • 70 g wędzonego łososia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 30 g łososia pokrojonego na paski, do dekoracji
  • kiełki rzodkiewki lub brokułu do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.
  • Ostudzone delikatnie obierzy i przekrój na połówki.
  • Wyjmij z nich żółtka i zmiksuj z posiekanym łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę dopraw do smaku.
  • Nakładaj nadzienie do jajek. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego. Udekoruj zwiniętymi paskami łososia i kiełkami rzodkiewki.