Duszone maślaki

2018-07-17
Duszone maślaki
Autor: Shutterstock Maślaki pysznie smakują
łatwy
45 min
4

Grzyby lubią duszenie. W ten sposób możemy przygotować nie tylko maślaki, ale też kurki, rydze, pieczarki oraz boczniaki.

Składniki

500 g maślaków 

cebula 

1/4 litra bulionu 

natka pietruszki 

biały pieprz

sól  

olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Grzyby oczyścić, większe pokroić. Podsmażyć na oleju.

Osobno zeszklić posiekaną cebulę.

Wlać do niej bulion, przyprawić solą i pieprzem, zalać grzyby i dusić do miękkości pod przykryciem, mieszając.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Przepis pochodzi z książki "Grzyby". ZOBACZ WIDEO i dowiedz się dlaczego warto ją kupić!