Diabelski kawior czyli antywirusowa pasta czosnkowa
2021-03-29

łatwy
10 min
4
Diabelski kawior to przepyszna pasta czosnkowa - bardzo zdrowa, o antyseptycznym działaniu. To także po prostu bomba witaminowa - idealny dodatek do chleba w jesienne i zimowe chłodne dni. Jest moc - tylko dla twardzieli! Doskonale smakuje jako smarowidło pod ser żółty lub biały.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 duża główka czosnku
- 1 duża cebula
- 4-5 łyżek drobniutko posiekanej natki pietruszki
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz do smaku
- szczypta cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czosnek bardzo drobno posiekać i rozetrzeć z solą, pieprzem, cukrem i oliwą.
- Cebulę także drobniutko posiekać, dodać do czosnku wraz z koncentratem pomidorowym.
- Wymieszać dokładnie z posiekaną pietruszką. Przechowywać w lodówce.