Cukinia gotowana na parze - dietetyczny dodatek do obiadu

2017-06-26
Cukinia gotowana na parze
Autor: thinkstockphotos.com Cukinia gotowana na parze - dietetyczny dodatek do obiadu
łatwy
10 min
4

Gotowanie warzyw na parze, to jeden z najzdrowszych i najbardziej dietetycznych sposobów ich podania. Cukinia jest wyjątkowo wdzięcznym warzywem do takiego sposobu obróbki, gdyż robi się błyskawicznie, jest soczysta i miękka, a z dodatkiem ziół i jogurtu będzie stanowiła doskonały dodatek do obiadu lub do grillowanych mięs lub ryb.

Składniki

4 małe cukinie

jogurt 0 proc. tłuszczu

łyżka oliwy

2 łyżki musztardy

łyżka posiekanych ziół (natka pietruszki, koperek, estragon)

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Cukinie umyj i bez obierania pokrój w krążki grubości ok. 1 cm. Ułóż je na wkładce do gotowania na parze i gotuj 10 minut.

Jogurt wymieszaj z oliwą, musztardą, posiekanymi ziołami. Sos przypraw solą i pieprzem.

Suszarka do włosów, ekspres do kaw, szczoteczka do zębów w okazyjnych cenach. Szczegółów szukaj na stronie Philips kody rabatowe.