Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową
2021-03-31
łatwy
20 min
4
Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową są szybkie w przygotowaniu i z pewnością ciekawie prezentujące się na stole! W sam raz na święta i karnawał.
SKŁADNIKI
- kruche słone babeczki 30 szt.
- 250 g pieczarek
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- szczypiorek
- 2 op. łososia wędzonego
- serek kremowy biały
- sól, pieprz, koper
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- PASTA PIECZARKOWA: jajka ugotuj na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku ugotuj pieczarki w mocno osolonej wodzie.
- Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko posiekaj (możesz użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzuć do blendera i miksuj tak, by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodaj majonez, sporo pieprzu.
- PASTA ŁOSOSIOWA: łososia wędzonego drobno posiekaj w blenderze, dodaj kremowy serek i całość zmiel na jednolitą masę. Posól, popieprz do smaku, dodaj trochę posiekanego kopru.
- Gotowe babeczki napełnij pastami i odpowiednio udekoruj.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?