Aromatyczne pomidory z czosnkiem i serem - przepyszna przekąska za grosze!
2021-07-02

łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
SKŁADNIKI
- pomidory (najchętniej malinowe)
- czosnek
- oliwa
- ser żółty (gouda, edamski, cheddar - dobrze, by miał wyrazisty smak)
- dowolne świeże zioła do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory myjemy i kroimy na plasterki (dosyć grube). Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i mieszamy z oliwą na pastę Na talerzu układamy pomidory obok siebie i każdy plasterek smarujemy dość obficie czosnkiem z oliwą. Posypujemy serem i dekorujemy zieleniną. Gotowe!
Beszamel: Pomidory – dlaczego są takie zdrowe?