Aromatyczne pomidory z czosnkiem i serem - przepyszna przekąska za grosze!

Aromatyczne pomidory z czosnkiem i serem - przepyszna przekąska za grosze!
Autor: Shutterstock Plasterki pomidorów z dodatkiem czosnku można oprószyć startym drobno serem
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

SKŁADNIKI

  • pomidory (najchętniej malinowe)
  • czosnek
  • oliwa
  • ser żółty (gouda, edamski, cheddar - dobrze, by miał wyrazisty smak)
  • dowolne świeże zioła do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory myjemy i kroimy na plasterki (dosyć grube). Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i mieszamy z oliwą na pastę Na talerzu układamy pomidory obok siebie i każdy plasterek smarujemy dość obficie czosnkiem z oliwą. Posypujemy serem i dekorujemy zieleniną. Gotowe!
Beszamel: Pomidory – dlaczego są takie zdrowe?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej