Kisiel z porzeczek - przepis na pyszny deser

2021-03-29
Kisiel z porzeczek - przepis na pyszny deser
Autor: pixabay.com Pyszny deser z porzeczek.
łatwy
25 min
4

Kisiel to doskonały deser, który najlepiej smakuje, kiedy przygotuje się go samemu w domu. Do kisielu z porzeczek można użyć zarówno czerwone, czarne, jak i białe porzeczki. Podajemy przepis na kisiel porzeczkowy.

Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek

Deser malinowy na bazie jogurtu

Koktajl malinowo-owsiany [pomysł na lekkie, letnie śniadanie]

Mrożony jogurt malinowy z miodem i płatkami migdałowymi

Koktajl malinowy z kaszą jaglaną

Płatki owsiane z jogurtem, orzechami i malinami

SKŁADNIKI

  • 25 dag porzeczek
  • 2 szklanki wody
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Oczyszczone owoce wkładamy na chwilę do wrzącej wody i przecieramy przez sito.
  • Słodzimy powstały przecier z porzeczek.
  • Pół szklanki przecieru studzimy, mieszamy z mąką ziemniaczaną, wlewamy do gorącego przecieru i mieszając ogrzewamy do zgęstnienia.
  • Kisiel porzeczkowy można serwować zarówno na zimno jak i na gorąco.