Kisiel z porzeczek - przepis na pyszny deser
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Kisiel to doskonały deser, który najlepiej smakuje, kiedy przygotuje się go samemu w domu. Do kisielu z porzeczek można użyć zarówno czerwone, czarne, jak i białe porzeczki. Podajemy przepis na kisiel porzeczkowy.
Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek
Deser malinowy na bazie jogurtu
Koktajl malinowo-owsiany [pomysł na lekkie, letnie śniadanie]
Mrożony jogurt malinowy z miodem i płatkami migdałowymi
Koktajl malinowy z kaszą jaglaną
Płatki owsiane z jogurtem, orzechami i malinami
SKŁADNIKI
- 25 dag porzeczek
- 2 szklanki wody
- łyżka mąki ziemniaczanej
- cukier do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Oczyszczone owoce wkładamy na chwilę do wrzącej wody i przecieramy przez sito.
- Słodzimy powstały przecier z porzeczek.
- Pół szklanki przecieru studzimy, mieszamy z mąką ziemniaczaną, wlewamy do gorącego przecieru i mieszając ogrzewamy do zgęstnienia.
- Kisiel porzeczkowy można serwować zarówno na zimno jak i na gorąco.