Jak zrobić zalewę do grzybów? Ta ci zasmakuje!
2022-09-13
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Jak zrobić zalewą do grzybów, taką by grzyby miały smak a jednocześnie były właściwie zakonserwowane? Dobra zalewa do marynaty to podstawa jej sukcesu. Jak zrobić zalewę do grzybów, by smakowały każdemu.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka octu 10%
- 4 szklanki wody
- przyprawy:
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 1 łyżka gorczycy
- 1 łyżka ziaren pieprzu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zagotuj wodę z solą i przyprawami.
- Dodaj ocet i gotuj przez chwilę, do zagotowania.
- Używaj gorącej zalewy do zalewania zagotowanych grzybów.
Czy warto jeść grzyby?