Jak zrobić zalewę do grzybów? Ta ci zasmakuje!

Jak zrobić zalewę do grzybów? Ta ci zasmakuje!
Autor: Shutterstock Zalewa o właściwie skomponowanym smaku to sekret smacznych grzybów marynowanych
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Jak zrobić zalewą do grzybów, taką by grzyby miały smak a jednocześnie były właściwie zakonserwowane? Dobra zalewa do marynaty to podstawa jej sukcesu. Jak zrobić zalewę do grzybów, by smakowały każdemu.

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka octu 10%
  • 4 szklanki wody
  • przyprawy:
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 1 łyżka gorczycy
  • 1 łyżka ziaren pieprzu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zagotuj wodę z solą i przyprawami.
  • Dodaj ocet i gotuj przez chwilę, do zagotowania.
  • Używaj gorącej zalewy do zalewania zagotowanych grzybów.
Czy warto jeść grzyby?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej