Cudowne pomidorki koktajlowe w zalewie - przepyszne i piękne

Cudowne pomidorki koktajlowe w zalewie - przepyszne i piękne
Autor: Shutterstock Nadmiar pomidorków koktajlowych można zamknąć w słoikach na zimę
łatwy
25 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Pomidorki koktajlowe w zalewie to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru tych warzyw. Zimą pomidorki idealnie się sprawdzą jako dodatek do dań obiadowych czy  imprezowa przekąska

SKŁADNIKI

  • 1 kg pomidorów koktajlowych
  • czosnek
  • liście laurowe
  • gałązki kopru
  • ziarna czarnego pieprzu
  • Zalewa:
  • ok 1 litr wody
  • 1,5 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • W wyparzonych słoikach układamy pomidorki, liść laurowy, ząbek czosnku, kilka ziarenek pieprzu, baldachy kopru.
  • Wodę z solą podgrzewamy, aż sól się rozpuści.
  • Gotową zalewą zalewamy pomidory. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Beszamel: Pomidory – dlaczego są takie zdrowe?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej