Cudowne pomidorki koktajlowe w zalewie - przepyszne i piękne
2021-08-04
łatwy
25 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Pomidorki koktajlowe w zalewie to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru tych warzyw. Zimą pomidorki idealnie się sprawdzą jako dodatek do dań obiadowych czy imprezowa przekąska
SKŁADNIKI
- 1 kg pomidorów koktajlowych
- czosnek
- liście laurowe
- gałązki kopru
- ziarna czarnego pieprzu
- Zalewa:
- ok 1 litr wody
- 1,5 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W wyparzonych słoikach układamy pomidorki, liść laurowy, ząbek czosnku, kilka ziarenek pieprzu, baldachy kopru.
- Wodę z solą podgrzewamy, aż sól się rozpuści.
- Gotową zalewą zalewamy pomidory. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Beszamel: Pomidory – dlaczego są takie zdrowe?