Suflet z ryżu z warzywami: przepis na suflet ryżowy z warzywami
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Suflet z ryżu z warzywami to świetne, lekkostrawne danie na kolację, lunch czy obiad w upalny dzień. Delikatna potrawa doskonale będzie smakowała z dodatkiem sałaty!
SKŁADNIKI
- 12 łyżek ryżu,
- 2-3 marchewki,
- kawałek selera,
- 2 pietruszki,
- por (biała część),
- sól,
- 3 łyżki oliwy,
- 4 białka jaja,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Formę wysmaruj masłem, wysyp tartą bułką.
- Ugotuj ryż na sypko.
- Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj w wodzie z dodatkiem oliwy.
- Do ryżu dodaj ugotowane warzywa, posól i wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy.
- Białko ubij na sztywną pianę. Dodaj do ryżu, wymieszaj, włóż do formy i zapiecz w gorącym piekarniku.