Grecka pizza, czyli chlebek pita zapiekany ze szpinakiem. Jak zrobić?
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Ile regionów świata, tyle pomysłów na pizzę. Poznaj przepis na grecki chlebek - ze szpinakiem i serem feta.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- duży płaski chlebek pita
- ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
- ¾ szklanki rozmrożonego szpinaku
- ¼ szklanki rozdrobnionego sera feta
- ¼ łyżeczki oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki sproszkowanego czosnku
- ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę smaż na oliwie z oliwek około 1 minuty, dodaj szpinak i duś jeszcze 3 minuty.
- Dopraw pieprzem, czosnkiem i solą.
- Ułóż w formie chlebek pita, posmaruj sosem, posyp pokruszoną fetą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni.
- Piecz ok. 15 minut.