Pierożki ravioli nadziewane malinami

materiały prasowe Kamis
Pierożki ravioli nadziewane malinami
Autor: Shutterstock Pierożki ravioli nadziewane malinami
łatwy
25 min
4

Pierożki ravioli nadziewane malinami to propozycja na lekkie drugie danie lub kolację, albo deser. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Maliny w przepisie można zastąpić innymi dostępnymi w danym sezonie owocami.

Leniwe z musem malinowym

Naleśniki z malinami

Sałatka z malinami i kozim serem

Zielona fasolka z dzikim ryżem, imbirem i malinami

SKŁADNIKI

  • 400 g mąki
  • 1 jajo
  • szczypta soli
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • 500 g malin
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie Przyprawy do jogurtów KAMIS Fit up!

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mąkę, jajo, wodę, olej wymieszaj dokładnie, dodaj szczyptę soli i wyrób na ciasto. Ciasto rozwałkuj.
  • Powycinaj kwadraty, napełnij je malinami, sklej.
  • Tak przygotowane ravioli gotuj kilka minut w osolonej, wrzącej.
  • Podawaj z jogurtem wymieszanym z Przyprawą do jogurtów KAMIS Fit up!
materiały prasowe Kamis