Orzeźwiający koktajl z mango to hit lata. Zrobisz go z 4 składników w 10 minut

koktajl z mango i tapioką
Autor: Shutterstock Mango zmiksuj z tymi składnikami. Orzeźwiający koktajl to przebój lata.
łatwy
10 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Orzeźwiający koktajl z mango wzbogacony małymi kuleczkami tapioki to hit nadchodzącego lata. Koktajl smakuje wybornie i świetnie ochłodzi w upalny dzień. Jego przygotowanie jest bardzo łatwe, a na liście składników znalazły się tylko cztery produkty. Jeżeli chcecie poznać smak wybornego koktajlu z mango, wybierzcie ten łatwy i sprawdzony przepis, a efekt końcowy przejdzie wasze najśmielsze oczekiwania.

Co można dodać do koktajlu z mango?

W tym sprawdzonym przepisie na koktajl wykorzystuje się nie tylko pyszne mango. Na liście składników są jeszcze trzy produkty, które można kupić w większych marketach i małych sklepach spożywczych. Sekretem tego koktajlu jest dodatek tapioki. To małe kuleczki, które po ugotowaniu stają się przezroczyste. Tapioka powstaje z manioku uprawianego w Ameryce Środkowej i Południowej. Od setek lat jest ceniona ze względu na swoje właściwości prozdrowotne.

Z czego więc przygotować doskonały koktajl w obłędnym kolorze? Lista składników obejmuje takie produkty jak:

  • mango
  • tapioka
  • mleko kokosowe
  • mleko skondensowane

Jak zrobić koktajl z mango?

Przepis na pyszny i orzeźwiający koktajl z mango jest łatwy i szybki. W ciągu kilku minut można zrobić doskonały napój, który ugasi pragnienie i orzeźwi podczas upalnego lata. Tapiokę należy ugotować wcześniej i dodać ją do pozostałych składników, kiedy ostygnie.

Jak przygotować wyborny koktajl z mango wzbogacony tapioką? Przepis został podzielony na kilka łatwych kroków, które nikomu nie sprawią trudności.

  • 1. krok – ugotowanie tapioki
  • 2. krok – zmiksowanie mango z mleczkiem kokosowym i mlekiem skondensowanym
  • 3. krok – schłodzenie koktajlu w lodówce
  • 4. krok – przelanie koktajlu z mango do szklanek

Jak podawać koktajl z mango?

Idealnie słodki i orzeźwiający koktajl z mango z dodatkiem kuleczek tapioki najlepiej smakuje w czasie upalnych dni. Ma przyjemny smak i chłodzi, kiedy temperatura za oknem sięga zenitu. Koktajl z mango można pić przez cały dzień, a nawet podać na deser. To dobra opcja na wyjście. Wystarczy przelać koktajl do bidonu lub butelki i zabrać ze sobą na wynos. Koktajl z mango nie tylko ugasi pragnienie i orzeźwi, ale i dostarczy witamin i mikroelementów.

SKŁADNIKI

  • 2 mango
  • 1 szklanka małych kuleczek tapioki
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki mleka skondensowanego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Tapiokę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Perełki powinny stać się przezroczyste. Odcedzić, opłukać i odstawić.
  • Mango obrać i pokroić w kostkę.
  • Do kielicha blendera przelać mleko kokosowe i mleko skondensowane. Dodać mango. Zmiksować na gładki koktajl.
  • Do koktajlu dodać tapiokę. Wymieszać i wstawić do lodówki.
  • Schłodzony koktajl przełożyć do szklanek lub słoiczków.
  • Podawać na deser lub jako orzeźwiającą przekąskę w upalny dzień.
W formie - Dieta wysokobiałkowa
Anna Szulc-Górska
więcej