Niepozorna przyprawa złagodzi ból i wzmocni organizm. Zrób z niej napar z dodatkiem jabłek

Napar z liści laurowych i jabłek
Autor: Shutterstock Napar z liści laurowych i jabłek to znakomita propozycja zdrowego napoju.
łatwy
5 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Ten napar ma silne działanie przeciwbólowe, wzmacnia także organizm i wspiera nasz układ trawienny. Jego główny składnik na pewno masz w domu, bo to bardzo popularna przyprawa. Napar z iści laurowych i jabłek świetnie smakuje i przyjemnie pachnie.

Napar z liści laurowych

  • działa napotnie i oczyszczająco na organizm
  • reguluje trawienie i wspomaga układ pokarmowy, szczególnie wątrobę
  • wspomaga pracę nerek
  • obniża poziom cukru we krwi
  • łagodzi infekcje
  • działa przeciwbólowo
  • jest bardzo łatwy do zrobienia
  • składniki do jego przygotowania znajdziesz w każdej kuchni

Przepis na napar laurowo-jabłkowy

SKŁADNIKI

  • 1 jabłko
  • 4 liście laurowe
  • szczypta cynamonu
  • miód
  • 2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jabłko umyj i pokrój, zalej wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut, odcedź.
  • Liście laurowe umieść w słoiku, zalej woda, w której gotowały się jabłka, zakręć i odstaw na 20 minut.
  • Przecedź ponownie, przypraw cynamonem i odrobina miodu do smaku. Pij od razu po przygotowaniu.
Beszamel: Jabłka - Dlaczego są zdrowe, czemu warto jeść jabłka?
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej