Koktajl owocowo-warzywny: ze szpinaku i banana
2021-04-25
łatwy
10 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Koktajle owocowo-warzywne są nie tylko smaczne, ale też dostarczają jeszcze więcej witamin i mikroelementów niż napoje z jednego rodzaju owoców lub warzyw. Warto je więc przyrządzać i pić - dla zdrowia i urody. Zapraszamy na zielony koktajl ze szpinaku i bananów!
SKŁADNIKI
- 1 banan,
- 1 jabłko,
- 2 garście świeżego szpinaku,
- szklanka jogurtu naturalnego lub wegańskiego zamiennika
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Szpinak umyć, jabłko i banana obrać.
- Jabłko pokroić na małe cząstki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Do tak przygotowanych składników dodać jogurt i całość zmiksować.
SZPINAK: Czy warto go jeść? Co można zrobić ze szpinaku?