Arbuzowa margarita z 3 składników: orzeźwiający drink na lato

2021-03-29
Arbuzowa margarita
Autor: Shutterstock, Shutterstock Arbuzowa margarita podana w szerokich kieliszkach z limonkami i kawałkami arbuza
łatwy
10 min
4

Arbuzowa margarita to orzeźwiający drink na lato. Do przygotowaniu drinku w stylu slush wystarczą 3 składniki: zamrożony arbuz, sok z limonki i tequila. No i mikser, który kruszy lód. Jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami takiego miksera, to możecie w weekend poczuć się, jak prawdziwy barman. Czas otworzyć letni bar! Czas na arbuzową margaritę!

Orzeźwiające koktajle na lato

Klasyczna margarita ze względu na swój ożywczy smak zyskała popularność na całym świecie. Jeśli pragniecie od czasu do czasu przypomnieć sobie klasyczny smak, to zajrzyjcie do przepisu Drink margarita: składniki i przepis na orzeźwiającą margaritę 

Dla zapalonych amatorów eksperymentów smakowych mamy świetny przepis na Margarita cytrynowa: przepis na koktajl z limoncello

Wiele osób lubi owocowe drinki. Można je niespiesznie sączyć w upalny dzień i cieszyć się słodyczą owoców. Polecamy Wam malinowy zawrót gówy Przepis na drink Raspberry Fizz

Arbuz doskonale gasi pragnienie dlatego często używany jest do letnich drinków. Zobaczcie przepis na lekki koktajl, jakim jest Arbuzowa sangria z ananasem

W upalne dni nadmiar alkoholu nie służy zdrowiu. Pamiętajcie, że alkohol sprzyja odwodnieniu organizmu, spowalnia czas reakcji i zaburza pracę mózgu. Kobietom w ciąży i osobom poniżej 18 roku życia nie należy podawać alkoholu, nawet w niewielkich ilościach.

Korzystajcie z alkoholowych drinków z umiarem! Aby dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem!


Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki arbuza pokrojonego w kostkę
  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 3/4 szklanki tequili
  • oraz cząstki limonki i kawałki arbuza do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotowania trzeba zacząć 2 godziny wcześniej. Pokrojonego w kostkę arbuza, bez pestek, należy zamrozić.
  • Ponieważ arbuz to praktycznie 99% wody, więc po zamrożeniu jest kamień.
  • Do miksera, który pozwala kruszyć lód, dodać zamrożonego arbuza, sok z limonki i tequilę. Zmiksować w trybie pulsacyjnym.
  • Gęsty koktajl rozlać do kieliszków. 
  • Podawać od razu.