Naleśniki z jajecznicą i boczkiem - bardzo treściwe śniadane 2 w 1
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Naleśniki z jajecznicą i boczkiem to ekstremalny przepis na ekstremalnie duży głód. Takie naleśniki są bardzo treściwe, sycą więc na długo. Po takim śniadaniu do wieczora nie poczujesz głodu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 g boczku
- 4 jajka
- 1 łyżka gęstej śmietany
- dymka
- sól i pieprz
- 1 szklanka tartego cheddara
- 4 naleśniki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupiąco, osączyć z tłuszczu.
- Jajka rozkłócić ze śmietaną, mieszając dodać boczek, posiekaną dymkę i przyprawy.
- Wylać na patelnię i usmażyć jajecznicę. Pod koniec smażenia dodać ser.
- Jajecznicę zdjąć z ognia, rozłożyć na przygotowane naleśniki i zawinąć je w rulon.
- Podawać od razu - posypane szczypiorkiem, można polać je też sosem czosnkowym lub keczupem.