Ten deser przygotujesz w zaledwie kilka minut. Goście zjedzą po kilka kawałków

Dieta wegetariańska
Pyszny i prosty deser, który można przygotować w zaledwie kilka minut? Nic prostszego. Wystarczy wykorzystać możliwe do kupienia niemal w każdym supermarkecie gotowe arkusze ciasta francuskiego. Nie tylko znacznie ułatwia to cały proces przygotowania, ale również sprawia, że nasz deser wygląda zjawiskowo.
Pomysł na szybki deser. Wszyscy się w nim zakochają
Wykorzystanie w kuchni gotowego ciasta francuskiego jest wspaniałym pomysłem. Dzięki niemu możemy osiągnąć w kuchni niesamowite efekty, bez urabiania sobie rąk po łokcie. A zarówno domownicy, jak i goście będą zachwyceni wynikiem.
Ciasto francuskie z kremem i brzoskwiniami jest idealnym przykładem. Jest to przepis na delikatne, aromatyczne ciasto, które dosłownie będzie rozpływało się w ustach. Pokochają je wszyscy i z pewnością nie raz usłyszysz czy możesz je znowu zrobić.
Ciasto francuskie z brzoskwiniami. Ciastko niczym z McDonalda
Jego przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy przygotować krem mieszając cukier, serek homogenizowany, budyń i aromat waniliowy. Następnie nakładamy go na połowę ciasta.
Brzoskwinie wyciągamy z zalewy, kroimy i układamy na kremie. Brzegi ciasta smarujemy jajkiem i przykrywamy drugą połową ciasta. Boki dokładnie sklejamy i całość smarujemy jajkiem. Ciasto dzielimy na kawałki.
Teraz całość można posypać płatkami migdałów i do pieca. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe.
SKŁADNIKI
- 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
- budyń śmietankowy
- puszka brzoskwiń
- 1 opakowanie serka homogenizowanego
- 1 łyżeczka aromatu z prawdziwej wanilii
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- Opcjonalnie: płatki migdałowe, cukier puder
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki i rozwijamy.
- Serek homogenizowany przekładamy do miski.
- Dodajemy cukier, budyń, aromat i dokładnie wszystko mieszamy.
- Brzoskwinie odsączamy i kroimy na plasterki.
- Ciasto francuskie dzielimy na pół.
- Jedną część smarujemy kremem.
- Układamy brzoskwinie.
- Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem.
- Przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego.
- Dokładnie sklejamy brzegi.
- Ciasto dzielimy na kawałki i smarujemy jajkiem.
- Teraz możemy posypać płatkami migdałowymi.
- Deser pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut.
- Można podawać z cukrem pudrem.