Pyszny krem z ciastek korzennych: do chleba, naleśników i deserów

2021-03-29
Krem z ciastek korzennych
Autor: materiały prasowe Diamant Domowy krem z ciastek korzennych to dobra alternatywa dla sklepowych smarowideł - często z konserwantami w składzie
łatwy
15 min
4

Krem z ciastek korzennych jest pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem. Naleśniki, ciasto czy nawet chrupiące pieczywo z aromatycznym kremem z pewnością zachwycą rodzinę i znajomych. Nie masz pomysłu na mały upominek dla znajomych? Wystarczy, aby słoiczek pełen pysznego kremu z ciastek korzennych przewiązać czerwoną wstążką i gotowe! Wypróbuj przepis na krem z ciastek korzennych.

SKŁADNIKI

  • 150 g ciastek korzennych
  • 50 g cukru pudru trzcinowego Diamant
  • 100 g białej czekolady
  • 60 g miodu
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju roślinnego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą.
  • Podgrzać mleko z miodem i cukrem pudrem trzcinowym Diamant, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać.
  • Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować.