Pyszny krem z ciastek korzennych: do chleba, naleśników i deserów
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Krem z ciastek korzennych jest pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem. Naleśniki, ciasto czy nawet chrupiące pieczywo z aromatycznym kremem z pewnością zachwycą rodzinę i znajomych. Nie masz pomysłu na mały upominek dla znajomych? Wystarczy, aby słoiczek pełen pysznego kremu z ciastek korzennych przewiązać czerwoną wstążką i gotowe! Wypróbuj przepis na krem z ciastek korzennych.
SKŁADNIKI
- 150 g ciastek korzennych
- 50 g cukru pudru trzcinowego Diamant
- 100 g białej czekolady
- 60 g miodu
- 100 ml mleka
- 50 ml oleju roślinnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą.
- Podgrzać mleko z miodem i cukrem pudrem trzcinowym Diamant, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać.
- Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować.