Polewa czekoladowa do ciast i tortów: łatwy przepis z kakao i jeszcze 3 składników

2021-03-16
Polewa czekoladowa do ciast i tortów: łatwy przepis z kakao i jeszcze 3 składników
Autor: Shutterstock Każde ciasto polane polewą czekoladową zyskuje 
łatwy
10 min
4

Polewa czekoladowa do ciast i tortów to najlepsze wykończenie twojego cukierniczego arcydzieła. Polewa utrzymuje wilgoć w ciastach biszkoptowych, lśni na tortach orzechowych, wybornie smakuje z lodami i kremami. Czekoladową polewę bardzo łatwo przygotować, ponieważ nie potrzeba do niej czekolady. Do przyrządzenia polewy czekoladowej wystarczą 4 (słownie: cztery!) składniki - kakao, masło, cukier i mleko. Oraz dobre chęci. Zatem zapomnij o gotowych produktach i do dzieła!

Polecamy przepisy na pyszne wykończenie deserów:

Polewa czekoladowa lustrzana do tortów: przepis na lśniącą polewę czekoladową

Ciasto z bazylią i białą czekoladą w polewie jogurtowej: przepis

Orzechowe ciasto z polewą z żółtek: łatwy przepis na przepyszny deser

Składniki

100 g masła lub margaryny

100 g cukru pudru

3-4 łyżki kakao

3-4 łyżki mleka

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Wszystkie składniki wrzucić do rondelka.

Podgrzewać do połączenia składników i zagotowania.

Jeszcze gorącą polewą polać schłodzone ciasto. 

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE