Pieczona dynia z miodem i orzechami

Pieczona dynia z miodem i orzechami
Autor: Shutterstock Pieczona dynia z miodem i orzechami
łatwy
20 min
4

Dynia pieczona z miodem i orzechami to pyszna przekąska lub dodatek do obiadu, którą można przygotować z każdego gatunku dyni. Wystarczy odpowiednio przyprawić warzywo i upiec. Niewiele pracy, a bardzo smaczny efekt.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 kg dyni
  • 100 g orzechów
  • miód
  • cynamon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Dynię pokroić w cienkie plastry i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  • Polać miodem i posypać orzechami i cynamonem.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na pół godziny.