Mus z awokado

Mus z awokado
Autor: Shutterstock Bezglutenowy mus z awokado.
łatwy
30 min
4

Owies dawniej był podstawą diety człowieka, dziś jedzą go głównie... konie. Pora przywrócić mu należyte miejsce na naszych stołach. Ma bowiem wyjątkowe właściwości prozdrowotne: obniża poziom cholesterolu, wspiera układ odpornościowy oraz serce, łagodzi astmę u dzieci. I można go jeść nie tylko w postaci owsianki! Nasza propozycja to mus z awokado na początek.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • 3 łyżki płatków owsianych wymieszaj z 70 ml wody i odstaw na 20 minut do zmięknięcia. Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ zmiksuj z namoczonymi płatkami, serkiem, miodem i pistacjami (odłóż kilka do dekoracji).
  • Przelej do szklanek i oprósz pozostałymi płatkami owsianymi i pokruszonymi pistacjami.
  • Przepis pochodzi z książki „Kasze, płatki, otręby”, którą kupisz w salonikach prasowych i na stronie:www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife, Biuro Obsługi Klienta: tel. 22 59 05 555 (w godzinach 9.00–17.00).