Jagody z kruszonką: przepis na deser z jagód na ciepło
2024-07-02
łatwy
15 min
4
Dieta wegetariańska
Jagody z kruszonką to wyśmienity deser, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut. Jest wyjątkowo smaczny i niezwykle łatwy do zrobienia. Wypróbuj przepis na jagody z kruszonką i przekonaj się sam!
Zobacz także: Czarne jagody, czyli borówki czernice: właściwości zdrowotne i odżywcze
Wypróbuj też nasze inne przepisy na słodkości (i nie tylko) z jagodami:
Pod materiałem wideo znajdziesz jeszcze więcej przepisów na dania z jagodami
SKŁADNIKI
- jagody
- pół kostki zimnego masła
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżka cukru
- 150 g mąki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jagody umyć i osączyć.
- Z pozostałych składników przygotować kruszonkę.
- Suche jagody wrzucić do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i równomiernie zasypać kruszonką.
- Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut.
Czarne jagody, czyli borówki czernice: właściwości zdrowotne i odżywcze