Jagody z kruszonką: przepis na deser z jagód na ciepło

2024-07-02
M. K.
Jagody z kruszonką: przepis na deser z jagód na ciepło
Autor: thinkstockphotos.com Pyszny deser z jagód, którego przygotowanie zajmuje 15 minut.
łatwy
15 min
4

Dieta wegetariańska

Jagody z kruszonką to wyśmienity deser, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut. Jest wyjątkowo smaczny i niezwykle łatwy do zrobienia. Wypróbuj przepis na jagody z kruszonką i przekonaj się sam!

Zobacz także: Czarne jagody, czyli borówki czernice: właściwości zdrowotne i odżywcze

Wypróbuj też nasze inne przepisy na słodkości (i nie tylko) z jagodami:

Sernik z jagodami

Domowe jagodzianki

Jagodowy chutney do mięs

Pod materiałem wideo znajdziesz jeszcze więcej przepisów na dania z jagodami

SKŁADNIKI

  • jagody
  • pół kostki zimnego masła
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżka cukru
  • 150 g mąki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jagody umyć i osączyć.
  • Z pozostałych składników przygotować kruszonkę.
  • Suche jagody wrzucić do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i równomiernie zasypać kruszonką.
  • Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut.
Czarne jagody, czyli borówki czernice: właściwości zdrowotne i odżywcze
M. K.