Czekoladowy mus z awokado
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Awokado bywa nazywane owocem maślanym ze względu na dużą zawartość tłuszczu. Ma charakterystyczny, choć różnie odbierany, smak. Z jednej strony neutralny, lekki, subtelny, z drugiej nieco mdły czy wręcz mydlany, jak sądzą niektórzy. Warto jednak przekonać swoje podniebienie do tego smaku, bo awokado jest bardzo zdrowe.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W blenderze zmiksować awokado, kakao oraz cynamon, dodać miód, a następnie mleko. Masę przełożyć do miseczki, odstawić na kilka minut do lodówki.
- Przed podaniem posypać pestkami granatu i płatkami migdałowymi.
- Można serwować z krążkami ryżowymi lub świeżą bagietką.
- Przepis pochodzi z książki „CZEKOLADA”, którą kupisz w salonikach prasowych i na stronie: www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperHobby
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?