Ciasto marchewkowe

2021-03-29
Ciasto marchewkowe dla małych i dużych
Autor: Archiwum Murator Ciasto marchewkowe świetnie smakuje z polewą z serka homogenizowanego i soku z cytryny
łatwy
60 min
4

Przepis na ciasto marchewkowe, łatwe i szybkie. Dzięki przyprawom, ciasto marchewkowe zyskuje smak piernika, ale przy tym jest dość wilgotne i miękkie. Wypiek świetnie smakuje z polewą z serka homogenizowanego i soku z cytryny. Spróbuj!

SKŁADNIKI

  • 4 jaja
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/4 szklanki oleju
  • 2 i 1/2 szklanki grubo startej marchewki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • Łyżka cynamonu
  • Łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • Szczypta soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jaja utrzyj z cukrem z cukrem na puszystą masę.
  • Dodaj mąkę, olej i marchewkę, a potem proszek do pieczenia, sodę i przyprawy.
  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C, wstaw do niego ciasto i piecz około 50 minut.
  • Gdy ciasto ostygnie, możesz je polać specjalną polewą: serek homogenizowany utrzyj z sokiem z ćwiartki cytryny na jednolitą masę.
Redakcja
więcej