Biszkopty z jeżynami: szybki i pyszny deser

Biszkopty z jeżynami
Autor: Archiwum
łatwy
0 min
4

Pyszna propozycja na deser w białej pierzynce z bitej śmietany. Zamiast jeżyn można użyć tego, co akurat jest dostępne, może mrożone owoce?

SKŁADNIKI

  • 30 dag jeżyn
  • 10 dag biszkoptów
  •  
  • Krem
  • 3 białka jajek
  • cukier do smaku
  • pół laski wanilii
  • 250 ml śmietany kremówki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Krem: ubij białka jajek z cukrem aż do puszystej konsystencji.
  • Dodaj wanilię do jajek.
  • Dodaj śmietanę i uważnie wymieszaj.
  • Zmieszaj biszkopty z jeżynami, dodaj krem.
  • Schładzaj 2 godziny w lodówce i gotowe.