Ziołowa dorada z pietruszką i tymiankiem: przepis na doradę
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Dorada to delikatna i pyszna ryba, nie wymaga wielu dodatków - wystarczy trochę świeżych ziół i czosnku. Sprawdź, jak zrobić pyszną doradę z pietruszką i tymiankiem - podajemy sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI
- 2 średnie dorady
- 2 ząbki czosnku
- cytryna
- po 4 gałązki pietruszki i tymianku
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dorady umyj, osusz, natnij dwukrotnie z każdej strony.
- Wyszoruj cytryny i zetnij z nich skórkę obieraczką do warzyw, skórkę zachowaj, a sokiem obficie skrop ryby.
- Odstaw na 15 minut, potem natrzyj je solą i pieprzem, do środka włóż po kawałku skórki, ząbku czosnku i po dwie gałązki natki i tymianku.
- Grilluj po ok. 10 minut z każdej strony. Podawaj z cytryną.