Sola na szpinaku pod beszamelem
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Sola na szpinaku pod beszamelem to smaczny obiad dla rodziny lub efektowne danie, które można podać podczas przyjęcia. Solę można zastąpić dowolną białą rybą, z każdą potrawa smakuje tak samo dobrze.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 filety z soli
- 250 g świeżego szpinaku
- ząbek czosnku
- gałka muszkatołowa
- sos beszamelowy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Umyty szpinak wrzuć na minutę na wrzątek, odcedź. Przypraw solą, pieprzem, gałką i czosnkiem (przeciśniętym przez praskę).
- Wyłóż szpinak do naczynia żaroodpornego, przykryj rybą i zalej sosem beszamelowym.
- Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.