Ryba gotowana na parze z sosem chrzanowym - zdrowo, szybko i dietetycznie

2021-03-29
Ryba z sosem chrzanowym
Autor: Shutterstock Ryba gotowana na parze w sosie chrzanowym
łatwy
15 min
4

Ryba z sosem chrzanowym to ciekawa propozycja podania ryby gotowanej na parze. Sos chrzanowy doskonale podkreśla smak ryby. Wypróbuj przepis na rybę w sosie chrzanowym.

SKŁADNIKI

  • 4 kawałki dowolnej ryby
  • 8 łyżek chrzanu
  • 8 łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę opłucz wodą i gotuj 10 minut na parze.
  • W tym czasie przygotuj sos: majonez wymieszaj z chrzanem i dopraw solą i pieprzem.
  • Gotową rybę wyłóż na talerz oblewając dookoła sosem. Ozdób natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.