Ryba gotowana na parze z sosem chrzanowym - zdrowo, szybko i dietetycznie
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Ryba z sosem chrzanowym to ciekawa propozycja podania ryby gotowanej na parze. Sos chrzanowy doskonale podkreśla smak ryby. Wypróbuj przepis na rybę w sosie chrzanowym.
SKŁADNIKI
- 4 kawałki dowolnej ryby
 - 8 łyżek chrzanu
 - 8 łyżek majonezu
 - sól, pieprz do smaku
 - natka pietruszki do dekoracji
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę opłucz wodą i gotuj 10 minut na parze.
 - W tym czasie przygotuj sos: majonez wymieszaj z chrzanem i dopraw solą i pieprzem.
 - Gotową rybę wyłóż na talerz oblewając dookoła sosem. Ozdób natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.