Ryba gotowana na parze z sosem chrzanowym - zdrowo, szybko i dietetycznie
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Ryba z sosem chrzanowym to ciekawa propozycja podania ryby gotowanej na parze. Sos chrzanowy doskonale podkreśla smak ryby. Wypróbuj przepis na rybę w sosie chrzanowym.
SKŁADNIKI
- 4 kawałki dowolnej ryby
- 8 łyżek chrzanu
- 8 łyżek majonezu
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę opłucz wodą i gotuj 10 minut na parze.
- W tym czasie przygotuj sos: majonez wymieszaj z chrzanem i dopraw solą i pieprzem.
- Gotową rybę wyłóż na talerz oblewając dookoła sosem. Ozdób natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.