Ryba gotowana na parze z sosem chrzanowym - zdrowo, szybko i dietetycznie

2017-01-19
Ryba z sosem chrzanowym
Autor: Shutterstock Ryba gotowana na parze w sosie chrzanowym
łatwy
15 min
4

Ryba z sosem chrzanowym to ciekawa propozycja podania ryby gotowanej na parze. Sos chrzanowy doskonale podkreśla smak ryby. Wypróbuj przepis na rybę w sosie chrzanowym.

Składniki

4 kawałki dowolnej ryby

8 łyżek chrzanu

8 łyżek majonezu

sól, pieprz do smaku

natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rybę opłucz wodą i gotuj 10 minut na parze.

W tym czasie przygotuj sos: majonez wymieszaj z chrzanem i dopraw solą i pieprzem.

Gotową rybę wyłóż na talerz oblewając dookoła sosem. Ozdób natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.