Pudding warzywny z rybą

2021-03-30
Judyta Wanicka
Pudding warzywny z rybą
Autor: Shutterstock.com Pudding warzywny z rybą to pyszne danie obiadowe lub na kolację
łatwy
40 min
4

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Wypróbuj przepis na warzywny pudding z rybą. Danie jest lekkostrawne, o konsystencji kleiku, więc śmiało można je serwować na diecie. Sprawdź, jak zrobić puszysty pudding z warzyw i ryby.

SKŁADNIKI

  • 50 g świeżej ryby morskiej
  • 100 g cukinii
  • 60 g białego ryżu długoziarnistego
  • 100 g marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Koperek
  • 0,25 l niegazowanej wody mineralnej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Rybę ugotuj na parze i usuń z niej ości.

    Ryż wypłucz i wrzuć do gotującej się wody. Dodaj do tego pokrojoną na drobne kawałki marchewkę i gotuj do miękkości na wolnym ogniu.

    Kiedy ryż zmięknie, wrzuć do niego obraną i startą na tarce cukinię.

    Koperek posiekaj na drobno i wrzuć do garnka pod koniec gotowania.

    Dodaj olej i rozdrobnioną rybę, a następnie wszystko wymieszaj.

    Powstały kleik przełóż do miseczki i ostudź.

Judyta Wanicka