Pudding warzywny z rybą
2021-03-30
łatwy
40 min
4
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Wypróbuj przepis na warzywny pudding z rybą. Danie jest lekkostrawne, o konsystencji kleiku, więc śmiało można je serwować na diecie. Sprawdź, jak zrobić puszysty pudding z warzyw i ryby.
SKŁADNIKI
- 50 g świeżej ryby morskiej
- 100 g cukinii
- 60 g białego ryżu długoziarnistego
- 100 g marchewki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Koperek
- 0,25 l niegazowanej wody mineralnej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Rybę ugotuj na parze i usuń z niej ości.
Ryż wypłucz i wrzuć do gotującej się wody. Dodaj do tego pokrojoną na drobne kawałki marchewkę i gotuj do miękkości na wolnym ogniu.
Kiedy ryż zmięknie, wrzuć do niego obraną i startą na tarce cukinię.
Koperek posiekaj na drobno i wrzuć do garnka pod koniec gotowania.
Dodaj olej i rozdrobnioną rybę, a następnie wszystko wymieszaj.
Powstały kleik przełóż do miseczki i ostudź.