Pieczone krewetki pod pierzynką
2021-03-29
łatwy
60 min
4
Podajemy wyśmienity przepis na krewetki - z dodatkiem imbiru, czosnku, zapiekane pod pierzynką z serka homogenizowanego. Delikatne danie z krewetkami możesz przyrządzić gdy jesteś na diecie, ponieważ jest niskokaloryczne i lekkostrawne. Oto sposób przygotowania.
SKŁADNIKI
- 2 jajka
- 250 g odtłuszczonego serka homogenizowanego
- 150 g krewetek
- 1 ząbek czosnku
- Korzeń imbiru
- Koperek
- Sól
- Pieprz czarny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Nastaw piekarnik na 180 stopni.
- Obierz kawałek imbiru wielkości kciuka i zetrzyj go na tarce o małych oczkach. Posiekaj czosnek i koperek. Krewetki opłucz.
- Wbij do miski 2 jajka, ubij. Dodaj imbir, czosnek, koperek i krewetki. Zalej homogenizowanym serkiem. Wymieszaj, dodaj sól i pieprz.
- Natłuść formę do pieczenia lub naczynie żaroodporne. Przelej do niego zawartość miski. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz mniej więcej 45 minut.