Jak przygotować stek z rekina?
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Obecnie mięso z rekina dostępne jest w sieciowych marketach i nie trzeba na nie wydawać fortuny. Najprostszym sposobem na jego podanie jest przyrządzenie steku. Sprawdź, jak to zrobić.
SKŁADNIKI
- cztery steki z rekina (mogą być mrożone)
- pół szklanki oliwy z oliwek
- sok z jednej limonki
- pęczek świeżej natki pietruszki
- świeży czosnek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Steki dokładnie opłucz i wytrzyj ręcznikiem papierowym.
- Następnie obsyp je solą, pieprzem, natrzyj czosnkiem, sokiem z limony i polej oliwą, a na koniec natrzyj posiekaną natką pietruszki.
- Odstaw je na godzinę w chłodne miejsce.
- Po tym czasie rozgrzej oliwę na patelni i smaż na niej steki (każda strona po 7-10 minut). Podawaj na gorąco.